NACIONALNI PARK KORNATI

Nacionalni park Kornati su najveća, najrazvedenija i najatraktivnija otočna skupina u Hrvatskoj. Smješten je u srednoj Dalmaciji, a nacionalnim parkom je proglašen 1980. i stavljen je pod zaštitu UNESCO-a.

Ukupna površina parka je 220 km2, a sastoji se od 89 otoka, otoćića i hridi. Područje parka obiluje prirodnim i kulturnim posebnostima. Okomite litice „krune“ kornatskih otoka, okrenute prema otvorenom moru,najpopularniji su fenomen ovog parka. Najmarkantija građevina u Kornatima je utvrda Tureta koja se nalazi na otoku Kornat, te trobroda starokrščanska bazilika u podnožju utvrde Tureta.

Park prirode Telaščica se nalazi na Dugom otoku, te je prirodni nastavak Nacionalnog parka Kornati. Ima 25 uvala, 5 otočića, izrazito razvedenu obalu i predivan ulaz u zaljev koji okružuju 14 većih i manjih otoka. U Telaščici se nalazi prirodni fenomen – Slano jezero Mir do kojeg vodi pješačka staza. Jezero je duboko 6 metara i 30% slanije od mora.

Organiziramo obilazak NP Kornati brodom po cijeni 260,00 kn/osobi (djeca 6-12 godina 130,00 kn).

Brod kreće iz Biograda na moru u 9:00 sati.

U cijeni je: apiritiv, sendvić (oko 10 sati), piće tokom izleta (voda, sok, vino), ulaznica u PP Telaščica, ručak na otoku Katina.

Parking za auto u Biogradu na moru (plava linija) 40 kn za cijeli dan.

https://www.youtube.com/watch?v=q9XRMzH1OFg

https://www.youtube.com/watch?v=7QQ0AEAq134

 



Dobro došli na našu web stranicu

Namjenjenja je, kako budućim gostima kuće za odmor "MateAna", tako i trenutnim gostima radi lakšeg pronalaska interesantnih lokaliteta u blizini. Za buduće goste odobravamo minimalno 5% na sve rezervacije po cjeniku sa naše web stranice, uz određena pravila. Kontaktirajte nas za ostvarenje popusta.

e-mail: [email protected]

Potražite nas na linkovima ispod:

BOOKING  MY LUXORIA  FACEBOOK

 

 

Apartman KUĆA ZA ODMOR MATEANA