WATERFALL MANOJLOVAC - RIGHT SIDE

SLAP MANOJLOVAC  – DESNI PRILAZ

Na svega 4 km od Puljana nalazi se početak uređene pješačke staze za prilaz slapištu MANOJLOVAC sa desne strane.

Parkiralište je odmah na početku staze uz cestu. Nakon 100 m pješačenja dolazimo do raskršća, desno nas staza vodi do uređenog vidikovca (5 minuta lagane šetnje) sa prekrasnim pogledom na slapište MANOJLOVAC iz ptičje perspektive. Lijevo nas uređena staza vodi do samog slapa MANOJLOVAC uz prekrasne vidike. Staza je serpentinasta, spust traje 15-30 minuta a potrebno je malo kondicije za povratak zbog uspona. Uređena staza završava kod zapuštenih mlinica sa vidikovcem na veliki slap.

Na kraju staze možemo proči kroz lijevu mlinicu i uski prolaz između dvije stijene do iznad samog velikog slapa i ispod gornjih slapova. Doživljaj i pogled je čaroban, jedan od najljepših u NP KRKA.

Na kraju staze možemo proći i kroz desnu mlinicu do ispod velikog slapa. Staza nije uređena, zahtijevna je i preporučamo samo spretnim planinarima sa iskustvom.

Povratak uređenom stazom uz malo kondicije traje 30-45 minuta.

Za povratak možemo odabrati i neuređenu stazu u stijeni uz samo slapište sa kratkim zahtijevnim usponom u jednom dijelu. Povratak neuređenom stazom traje 45-55 minuta.

Staza je uređena 2018.godine kao 1.faza uređenja šetnice oko Manojlovačkih slapova.

Vidi kartu: crveno – uređene staze

                   ostale boje – neuređene staze



Dobro došli na našu web stranicu

Namjenjenja je, kako budućim gostima kuće za odmor "MateAna", tako i trenutnim gostima radi lakšeg pronalaska interesantnih lokaliteta u blizini. Za buduće goste odobravamo minimalno 5% na sve rezervacije po cjeniku sa naše web stranice, uz određena pravila. Kontaktirajte nas za ostvarenje popusta.

e-mail: [email protected]

Potražite nas na linkovima ispod:

BOOKING  MY LUXORIA  FACEBOOK

 

 

Apartman KUĆA ZA ODMOR MATEANA