NACIONALNI PARK PAKLENICA / PAKLENICA NATIONAL PARK

Zadivljujuća ljepota mitske hrvatske planine, Velebita, svoj vrhunac dosegla je upravo u Nacionalnom parku Paklenica. Na relativno malenom prostoru od svega 95 km2 susrećemo se s iznimno velikim bogatstvom geomorfoloških fenomena, raznolikošću biljnog i životinjskog svijeta, atraktivnim krajolicima i netaknutom prirodom. Pješačenje je jedini način da doista upoznate Paklenicu. Na području Parka postoji oko 150 km staza i putova, od turističkih koji iz kanjona Velike Paklenice vode do špilje Manite peći, šumske kuće Lugarnice i planinarskog doma, do planinarskih koji vode do najviših velebitskih vrhova, Vaganjskog vrha (1758 m) i Svetog brda (1753 m). Pri kretanju planinarskim stazama preporučamo Vam da se koristite specijaliziranim planinarskim kartama koje možete kupiti u Upravi Parka, na ulaznoj recepciji Parka te u suvenirnici u kanjonu Velike Paklenice.

NP Paklenica (Starigrad) je udaljen od Puljana cca 80 Km (1,30 minuta) cestom preko Kistanja i Obrovca ili autocestom 105 km (1,30 minuta) ulaz Pirovac - izlaz MaslenicaDobro došli na našu web stranicu

Namjenjenja je, kako budućim gostima kuće za odmor "MateAna", tako i trenutnim gostima radi lakšeg pronalaska interesantnih lokaliteta u blizini. Za buduće goste odobravamo minimalno 5% na sve rezervacije po cjeniku sa naše web stranice, uz određena pravila. Kontaktirajte nas za ostvarenje popusta.

e-mail: [email protected]

Potražite nas na linkovima ispod:

BOOKING  MY LUXORIA  FACEBOOK

 

 

Apartman KUĆA ZA ODMOR MATEANA