MANASTIR KRKA / KRKA MONASTERY

Duhovno središte pravoslavnih vjernika - manastir Krka (sv. Arhanđela) nalazi se u dragi na samoj rijeci Krki, tri i pol kilometra istočno od Kistanja. Podignut na temeljima starijeg eremitskog samostana, u pisanim se dokumentima prvi put spominje 1402.
Uz njega se nalazi crkva, sagrađena u bizantskom stilu. Ispod crkve nalaze se starorimske katakombe, koje su otvorene za posjetitelje. Rijeka Krka, po kojoj je manastir dobio ime, u ovom dijelu svog toka obiluje biljnim i životinjskim vrstama, koje bujaju svom svojom puninom zahvaljujući vodi što im daje život i miru koji imaju zbog nenazočnosti čovjeka.
Manastir Krka možete posjetiti organiziranim brodskim prijevozom s Roškog slapa od travnja do listopada, u trajanju od dva i pol sata, ili cestom iz Kistanja.
- See more at: http://www.np-krka.hr/stranice/manastir-krka/19/hr.html#sthash.DIS5HXyB.dpuf



Dobro došli na našu web stranicu

Namjenjenja je, kako budućim gostima kuće za odmor "MateAna", tako i trenutnim gostima radi lakšeg pronalaska interesantnih lokaliteta u blizini. Za buduće goste odobravamo minimalno 5% na sve rezervacije po cjeniku sa naše web stranice, uz određena pravila. Kontaktirajte nas za ostvarenje popusta.

e-mail: [email protected]

Potražite nas na linkovima ispod:

BOOKING  MY LUXORIA  FACEBOOK

 

 

Apartman KUĆA ZA ODMOR MATEANA